A tragédia egy szép nyári napon kezdődött.
Malacka már több napja erősen köhögött és 38 fok feletti láza volt, de úgy döntött, meglátogatja régi jó barátját, Micimackót.
A kis sertés útnak is indult, és vígan kopogtatott a medve ajtaján, majd erős köhögésroham tört rá, és a zöld kiütései is viszketni kezdtek.
Micimackó egy fürdőköpenyben nyitott ajtót.
-Jaj, Mali, tökre rosszkor jöttél, épp bundát mosok, mindjárt jön át Tigris és tökre cuncin akarok kinézni!
-Semmi baj, nyugodtan mosd csak a bundádat, én addig megvárlak a nappaliban!-mondta Malacka, nem számolva azzal, hogy Micimackó mindig egy órát szarakszik a bundamosással, főleg ha valami pasit vár, mert akkor mindig beveti a bundabalzsamot és a feromonos parfümjét.
Micimackó tehát visszament a fürdőszobájába, Malacka pedig leült a mézesbödönök közé és elővett egy zsebkendőt, mert megint facsarta valami kis disznóorrát.
-Szent Habakuk!-kiáltott fel Malacka mikor kifújta.-It's green again!
Az ablak mellett elhaladó Nyuszi figyelmes lett erre, és behajolt a nyitott ablakon.
-Habakukra célzol, a próféta, akinek neve átölelést jelent és az elkövetkezendő csapás hirdetője?
-Öööö, gondolom...-motyogta Malacka, mert nagyon fájt a feje.
-Remélem tudod, hogy eredetileg szögletes volt!!!-ezzel Nyuszi tovább ballagott.
Malacka tovább üldögélt a bödönök között, mikor váratlanul furcsa érzés tört rá.
-Jaj ne! Kakilnom kell!-gondolta kétségbeesetten.-Micimackó van a fürdőben és biztosan nem végez egy órán belül, én viszont... SZENT HABAKUK! Ez elindult kifelé!!! Menjél vissza kis kaki!-próbálta Malacka visszatömni malacpopsijába a kikandikáló csimbókot, de nem sikerült.-NyYNNYNnnynyFFFfYGGGgRrRRRHHhhhHhHH!-nyögött az erőlködéstől.-Muszáj lesz kakilnom valahova! De innen mindenki olyan messze lakik!-ekkor megakadta a szeme a mézesbödönökön.
Nem is volt több ideje gondolkodni, a kis kaki már csúszott is bele a puha mézbe.
-Szent Habakuk, ez jó volt!-majd ránézett az alkotására és nagyon megijedt.-Ajjaj... Micimackó nagyon mérges lesz! [And it's brown again!]
Ekkor Micimackó a fürdőben elzárta a vizet, és Malacka tudta, hogy azonnali megoldást kell találnia.
-Gondolkodj, gondolkodj, gondolkodj! Ha az ostoba répceagyú Mackónak menni szokott, akkor neked is menni fog, te még csak olyan sárga se vvv... Sárga?-Malacka elgondolkozott.-Sárga...Kell valami, ami sárga, hogy álcázzam Kis Barna Barátomat! Mi sárga?? Naprafogó, citrom, banán, neeeem, nem jó, ilyeneket nem tudok szerezni! Mi sárga még? A Nap! Talán napfoltokat kéne gyűjtenem a padlóról, de az olyan sokáig tart! Jaj, mi lesz??? Arany, pisi... Várjunk csak! Pisi! Ez eddig miért nem jutott eszembe?-ezzel Malacka gyorsan szétverette a kakis mézet a pisijével és hazaszaladt.
Micimackó gyanútlan jött ki a fürdőből.
-Most már én vagyok a legszebb a Pagonyban, úgyhogy eszem egy kis mézet, hogy édes legyen a csókom!-ezzel máris behabzsolta a hozzá legközelebb eső adagot (mondanom se kell, melyik volt az)-Hmmm, ez különösen finom volt!-gondolta.
Ekkor kopogtatott be Tigris...

A bejegyzés trackback címe:

https://fapina.blog.hu/api/trackback/id/tr911099472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása